top of page

Tussendoortjes


Tussendoortjes eten is geen must, maar ze kunnen er wel voor zorgen dat je niet met een knorrende maag zit.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

Fruit

Fruit blijft een goede keuze als tussendoortje. Je kan dit combineren met een melkproduct zoals yoghurt natuur. Opgelet: een banaan bevat meer suikers en wordt gerekend als 2 stukken fruit. 

Groenten 

Groenten zijn rijk aan vitaminen, mineralen en vezels. Daarnaast is de energie aanbreng laag en kan je er meer van eten.  Wissel soep af met rauwkost. Wanneer je nog een extra dipsausje wenst bij de rauwkost kan je voor hummus kiezen. Opgelet: hummus heeft een grotere energie aanbreng, een goede eetlepel als tussendoortje is voldoende. 

Noten

Een handjevol noten stilt de honger direct. Daarnaast is het de perfecte manier om aan je dagelijkse portie noten te komen. Ze bevatten voornamelijk goede onverzadigde vetten die positieve effecten hebben op de gezondheid zoals het verlagen van het risico voor hart- en vaatziekten. 

Koeken

Kies voor de betere koeken zoals rijstwafels, peperkoek en andere vezelrijke soorten. Koeken worden gezien als extraatje. Beperk je tot één koekportie per dag. 

Kijk ook naar wat je al gegeten hebt over de dag. Als je al fruit at tijdens het ontbijt, kies dan voor een ander soort tussendoortje.

En last but not least... 

... drink ook genoeg water tussendoor!

 


37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page