
Met granola kan er veel gevarieerd worden. De meest bekende variatie bestaat uit havervlokken die krokant gebakken worden in de oven en waaraan fruit, noten, zaden, pitten, enzovoort aan toegevoegd kunnen worden. Havervlokken kunnen ook vervangen worden door roggevlokken, speltvlokken,.. Het is wel belangrijk dat er gekozen wordt voor vlokken in plaats van bijvoorbeeld havermout. De vlokken zorgen ervoor dat de granola knapperig wordt.
Tijdens het ontbijt is granola een zeer goed alternatief om te nuttigen in combinatie met een zuivelproduct zoals melk, platte kaas of yoghurt.
Ingrediënten:
375g havervlokken
30g vloeibare honing
20g olie (liefst geen olijfolie, geeft veel smaak)
30g water
100g pure chocolade in stukjes
50g gedroogde veenbessen
50g walnoten grof gehakt
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 160°C;
Meng de honing, olie en het water onder de havervlokken;
Leg de havervlokken verspreid op de bakplaat;
Bak de vlokken 15-17 minuten goudbruin, roer regelmatig om;
Laat de vlokken afkoelen;
tip: meng al 25g pure chocolade onder de warme vlokken
Voeg de overige chocolade, de veenbessen en walnoten toe wanneer afgekoeld.