Ingrediënten (voor 2 personen):
125g risottorijst
400ml groentebouillon (hou voor de zekerheid nog extra bouillon opzij)
butternut pompoen en champignon (400g groenten in totaal)
sjalot of kleine ui
Parmezaanse kaas
250-300g bacon
olijfolie (om te bakken)
Peper en eventueel nog wat zout
Bereidingswijze:
Snij de champignons in vier en de butternut in blokjes van een op een;
Snipper de sjalot of ui en fruit aan;amen met de bacon;
nipper de sjalot of ui en fruit aan;
Voeg de risottorijst toe en roer even om;
Giet de groentebouillon bij de rijst en laat op een laag vuurtje gaarkoken (Tip: Niet roeren! Zo voorkom je dat de rijst aan de bodem aanbakt.);
Controleer regelmatig of er nog voldoende bouillon aanwezig is;
Na ongeveer 20 minuten is de rijst gaar en de bouillon opgenomen;
Voeg Parmezaanse kaas toe en kruid af naar smaak;
Meng de groenten en het vlees onder de rijst.
Smakelijk!
Comments