top of page

Risotto met butternut, champignon en bacon



Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 125g risottorijst

  • 400ml groentebouillon (hou voor de zekerheid nog extra bouillon opzij)

  • butternut pompoen en champignon (400g groenten in totaal)

  • sjalot of kleine ui

  • Parmezaanse kaas

  • 250-300g bacon

  • olijfolie (om te bakken)

  • Peper en eventueel nog wat zout


Bereidingswijze:


Snij de champignons in vier en de butternut in blokjes van een op een;

Snipper de sjalot of ui en fruit aan;amen met de bacon;

nipper de sjalot of ui en fruit aan;

Voeg de risottorijst toe en roer even om;

Giet de groentebouillon bij de rijst en laat op een laag vuurtje gaarkoken (Tip: Niet roeren! Zo voorkom je dat de rijst aan de bodem aanbakt.);

Controleer regelmatig of er nog voldoende bouillon aanwezig is;

Na ongeveer 20 minuten is de rijst gaar en de bouillon opgenomen;

Voeg Parmezaanse kaas toe en kruid af naar smaak;

Meng de groenten en het vlees onder de rijst.


Smakelijk!


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page