top of page

Groenteballetjes (vegan)


Ingrediënten:

  • 100g bulgur

  • 150g diepvrieserwten

  • 100g wortelen in kleine blokjes

  • 1 ui fijn

  • 1 teentje look

  • 1 blikje kikkererwten

  • basilicum naar smaak

  • 1 ei

  • 60g panko (Japans broodkruim)

  • Olijfolie

  • Peper en zout

Werkwijze:

Laat de bulgur gaarkoken in 200ml water gedurende 15 minuten op een laag vuur;

Leg de erwten in warm water gedurende 5 minuten;

Verhit wat olie en stoof de wortelen, ui en look 10 minuten aan;

Mix de kikkererwten met basilicum en 3 el olijfolie tot een gladde saus;

Meng de helft van de bulgur onder het kikkererwtenmengsel en mix opnieuw glad;

Meng de overige helft bulgur onder dit mengsel samen met de erwten en wortelmix;

Klop het ei los en doe dit bij het mengsel;

Kruid met peper en zout naar smaak;

Kneed tot een homogene massa en rol 12 bolletjes;

Laat ze 30 minuten opstijven in de koelkast;

Bak de balletjes goudbruin in wat olie.

>>Serveer met een frisse salade<<

 

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page