
Ingrediënten:
100g bulgur
150g diepvrieserwten
100g wortelen in kleine blokjes
1 ui fijn
1 teentje look
1 blikje kikkererwten
basilicum naar smaak
1 ei
60g panko (Japans broodkruim)
Olijfolie
Peper en zout
Werkwijze:
Laat de bulgur gaarkoken in 200ml water gedurende 15 minuten op een laag vuur;
Leg de erwten in warm water gedurende 5 minuten;
Verhit wat olie en stoof de wortelen, ui en look 10 minuten aan;
Mix de kikkererwten met basilicum en 3 el olijfolie tot een gladde saus;
Meng de helft van de bulgur onder het kikkererwtenmengsel en mix opnieuw glad;
Meng de overige helft bulgur onder dit mengsel samen met de erwten en wortelmix;
Klop het ei los en doe dit bij het mengsel;
Kruid met peper en zout naar smaak;
Kneed tot een homogene massa en rol 12 bolletjes;
Laat ze 30 minuten opstijven in de koelkast;
Bak de balletjes goudbruin in wat olie.
>>Serveer met een frisse salade<<