top of page

Gevulde courgette met ricotta en een paprikacoulis


Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1 ronde courgette

  • 80g ricotta

  • 1el pijnboompitten

  • 1/2 teen look

  • Peper en zout

  • Parmezaanse kaas voor garnering

  • 50g ongekookte granenmix, volkoren couscous,..

De coulis:

  • 1 tomaat

  • 1/4 rode paprika

  • 1/2 teen look

Werkwijze:

Hol de courgette (de pitjes) uit, strooi er zout in en laat uitlekken;

Rooster de pijnboompitten in een pan;

Meng de pijnboompitten onder de ricotta en kruid af met look, peper en zout;

Vul de courgette met dit mengsel en bestrooi met Parmezaanse kaas;

Zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30-40 minuten of tot wanneer de courgette gaar is;

Stoof de tomaat en de paprika samen met de look gaar, mix of blend tot een coulis en zeef fijn;

Laat de granenmix (of couscous) wellen in kokend water.

Smakelijk!

 

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page