Ingrediënten voor 1 persoon:
1 ronde courgette
80g ricotta
1el pijnboompitten
1/2 teen look
Peper en zout
Parmezaanse kaas voor garnering
50g ongekookte granenmix, volkoren couscous,..
De coulis:
1 tomaat
1/4 rode paprika
1/2 teen look
Werkwijze:
Hol de courgette (de pitjes) uit, strooi er zout in en laat uitlekken;
Rooster de pijnboompitten in een pan;
Meng de pijnboompitten onder de ricotta en kruid af met look, peper en zout;
Vul de courgette met dit mengsel en bestrooi met Parmezaanse kaas;
Zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30-40 minuten of tot wanneer de courgette gaar is;
Stoof de tomaat en de paprika samen met de look gaar, mix of blend tot een coulis en zeef fijn;
Laat de granenmix (of couscous) wellen in kokend water.
Smakelijk!