Volkorenbrood met zonnebloempitten en lijnzaad
- Astrid Vrelust
- 16 jan 2018
- 1 minuten om te lezen

Ingrediënten:
500g tarwemeel
30g zonnebloempitten
12,5g gebroken lijnzaad
300ml koud water
9g zout
25ml olie
25g verse gist (of 8g droge gist)
Werkwijze:
Meng alle grondstoffen (meel, water, olie, zout, gist) enkele minuten met de hand of in keukenrobot tot een homogeen slap elastisch deeg;
Voeg de zonnebloempitten en lijnzaad toe en meng tot alles goed verdeeld is;
Afgedekt (droge handdoek) laten rusten (+-15 minuten);
Opbollen en terug 15 minuten laten rusten;
Definitief vorm geven (terug opbollen voor rond brood of lang steken voor lang brood);
Deeg beetje nat maken en wentelen in meel, zaden of pitten, eventueel insnijden met mes;
Op bakplaat leggen of vorm;
Na voldoende rijs (verdubbelen in vorm) bakken met stoom op 220°C voor 30 minuten.
(Opmerking: indien geen oven met stoomfunctie, plantenspuit vullen met water en in oven spuiten)
Comments