top of page

Volkorenbrood met zonnebloempitten en lijnzaad


Ingrediënten:

  • 500g tarwemeel

  • 30g zonnebloempitten

  • 12,5g gebroken lijnzaad

  • 300ml koud water

  • 9g zout

  • 25ml olie

  • 25g verse gist (of 8g droge gist)

Werkwijze:

Meng alle grondstoffen (meel, water, olie, zout, gist) enkele minuten met de hand of in keukenrobot tot een homogeen slap elastisch deeg;

Voeg de zonnebloempitten en lijnzaad toe en meng tot alles goed verdeeld is;

Afgedekt (droge handdoek) laten rusten (+-15 minuten);

Opbollen en terug 15 minuten laten rusten;

Definitief vorm geven (terug opbollen voor rond brood of lang steken voor lang brood);

Deeg beetje nat maken en wentelen in meel, zaden of pitten, eventueel insnijden met mes;

Op bakplaat leggen of vorm;

Na voldoende rijs (verdubbelen in vorm) bakken met stoom op 220°C voor 30 minuten.

(Opmerking: indien geen oven met stoomfunctie, plantenspuit vullen met water en in oven spuiten)

187 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page