top of page

Havermoutbrood met pure chocolade


Ingrediënten:

  • 350g tarwemeel

  • 50g havermout

  • 240ml koud water

  • 20ml olie

  • 7,5g zout

  • 25g verse gist of 8g droge gist

  • 150g 70% pure chocolade in stukjes

Werkwijze:

Meng alle grondstoffen (meel, havermout, water, olie, zout en gist) uitgezonderd de chocolade tot een homogeen slap en elastisch deeg;

Voeg de stukjes pure chocolade toe en meng tot alles goed verdeeld is;

Laat afgedekt onder een handdoek 15 minuten rusten;

Bol het deeg op en laat terug 15 minuten rusten;

Definitief vormgeven, nat maken, wentelen in havermout en op plaat of vorm leggen;

Afgedekt laten rijzen (verdubbelen in volume) ;

Bakken met stoom op 220°C voor 30 minuten.

(Opmerking: indien u geen oven heeft met stoomfunctie kan u altijd een plantenspuit vullen met water en dit in de oven spuiten)

113 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page