top of page

Volkoren notenbroodjes


Ingrediënten voor +/-10 stuks:

  • 250g tarwemeel

  • 125ml koud water

  • 17,5g verse gist of 6 g droge gist

  • 25ml olie

  • 5g zout

  • 75g noten grof gehakt (hazelnoten, walnoten,..)

Werkwijze:

Meng alle grondstoffen, uitgezonderd de noten, enkele minuten met de hand of keukenrobot tot een homogeen slap elastisch deeg;

Voeg hierna de noten toe;

Laat het deeg 15 minuten rusten onder een droge handdoek;

Weeg het deeg af op 50g/stuk, bol op en laat terug 15 minuten rusten;

Definitief opbollen, nat maken en door meel halen;

Afgedekt op de bakplaat leggen en voldoende laten rijzen (verdubbelen in volume);

Afbakken op 240°C gedurende 15-20 minuten met stoom.

(Opmerking: wanneer u geen oven heeft met stoomfunctie kan u een plantenspuit vullen met water en in de oven spuiten)

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page