top of page

Vezelrijke sandwiches


Ingrediënten voor 10 stuks:

  • 175g tarwemeel

  • 55g tarwebloem

  • 4g zout

  • 30ml olie

  • 10g ei (+ extra om te doreren (= bestrijken met ei))

  • 10g verse gist of 3g droge gist

  • 113ml melk

  • 4,5g suiker

Werkwijze:

Verspreid de bloem en meel in een cirkel;

Leg de suiker en het zout aan de rand;

Voeg in de cirkel het water, gist, olie en ei toe en meng dit door elkaar;

Voeg beetje bij beetje bloem toe;

Kneed tot een homogeen slap elastisch deeg;

Laat het deeg 15 minuten rusten onder een handdoek;

Ontlucht het deeg door plat te drukken;

Afwegen in 10 gelijke stukken (40g/stuk) en opbollen;

Laat 15 minuten rijzen onder handdoek;

Ontlucht de bolletjes;

Bol ofwel op voor ronde sandwiches of rol het bolletje lang voor lange sandwiches (uiteinden dunner rollen);

Leg op een bakplaat met bakpapier, slot naar beneden;

Laat rijzen;

Bestrijk vlak voor het bakken met ei;

Afbakken op 240°C voor 7 minuten

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page