
Ingrediënten voor 10 stuks:
175g tarwemeel
55g tarwebloem
4g zout
30ml olie
10g ei (+ extra om te doreren (= bestrijken met ei))
10g verse gist of 3g droge gist
113ml melk
4,5g suiker
Werkwijze:
Verspreid de bloem en meel in een cirkel;
Leg de suiker en het zout aan de rand;
Voeg in de cirkel het water, gist, olie en ei toe en meng dit door elkaar;
Voeg beetje bij beetje bloem toe;
Kneed tot een homogeen slap elastisch deeg;
Laat het deeg 15 minuten rusten onder een handdoek;
Ontlucht het deeg door plat te drukken;
Afwegen in 10 gelijke stukken (40g/stuk) en opbollen;
Laat 15 minuten rijzen onder handdoek;
Ontlucht de bolletjes;
Bol ofwel op voor ronde sandwiches of rol het bolletje lang voor lange sandwiches (uiteinden dunner rollen);
Leg op een bakplaat met bakpapier, slot naar beneden;
Laat rijzen;
Bestrijk vlak voor het bakken met ei;
Afbakken op 240°C voor 7 minuten